KLJ-kamp 2021

Na maanden van thuiszitten is er schitterend nieuws uit de bus gekomen: we mogen op kamp! Het coronavirus is voldoende onder controle en de experts hebben er vertrouwen in dat de jeugdbewegingen voldoende veilige kampen kunnen organiseren. Dit groen licht is er gekomen op voorwaarde dat elke [KDR1]  een set aan veiligheidsvoorschriften naleeft om eventuele verspreiding van het virus in te dijken. KLJ Aartselaar is zich goed bewust van het mogelijke gevaar voor de leden en hun families bij een virusuitbraak op kamp. We zullen daarom de veiligheidsvoorschriften zo nauwgezet mogelijk naleven. Onze voorzorgsmaatregelen hebben betrekking op zowel de voorbereiding als op het verloop van het kamp. Voor de voorbereiding doen we ook beroep op de hulp van de voogden/ouders.

1.    Voorbereiding

1.1.         Mag mijn kind mee op kamp?

·    

·        Elke deelnemer van het kamp moet drie dagen symptoomvrij zijn. In geval van twijfel kan je ervoor kiezen een huisarts te contacteren. Ook hier volstaat een telefonisch contact. In dit geval zal het kampgeld volledig terugbetaald worden.

1.2.         De zak maken: hoe gaat mijn kind mee op een coronaveilig kamp?

·        Hygiëne wordt een sleutelwoord op kamp. We vragen jullie om, naast het gebruikelijke kampgerief (kleren die vuil mogen worden, slaapzak, …) ook vijf keukenhanddoeken (per kind, met naam erop) en een mondmasker (voor de kinderen vanaf 12 jaar) mee te nemen. Dit mag een zelfgemaakt, stoffen mondmasker zijn. Het is zelfs mogelijk om een KLJ-sjaaltje om te toveren tot een KLJ-mondmasker. Klik hier voor meer info.

·        Om valse alarmen te vermeiden, willen we goede informatie hebben over de medische toestand van elk kind. We vragen daarom om de medische fiche zo nauwgezet mogelijk in te vullen. Belangrijke medische problemen meld je best op voorhand aan de leiding, zodat we hier maximaal rekening mee kunnen houden.

2.    Hoe houden we het kamp coronaveilig?

·        Net zoals op de scholen zijn we georganiseerd in bubbels. Een bubbel bevat tot en met 100 personen zonder leiding. Omdat wij een kleine, gezellige, groep zijn, kunnen alle kinderen en leiding in dezelfde bubbel. De ouders en andere sympathisanten horen hier niet bij.  Dit houdt in dat het afzetten van je kind gebeurt zoals bij de scholen: snel en met weinig kans op besmetting. Het warme, hartelijke ontvangst zoals gebruikelijk is dit jaar dus niet mogelijk.

·        Treinen en bussen zijn mogelijke besmettingshaarden die we willen vermeiden. We vragen dus om je kind zowel te komen afzetten als te komen ophalen op de kampplaats. Contacteer de leiding als dit moeilijk is, dan zoeken we samen naar een oplossing.

 

 

 


Van 22 tot 31 JULI gaan we op kamp.

Hieronder vinden jullie ook de rode draad.

Download
Kamp Rode Draad 2021
Kamp_RodeDraad_2021.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB